Hakukoneoptimointi on
verkkopalvelun suunnittelu- ja toteutusprosessi, jonka tavoite on kasvattaa ei maksettujen hakukoneista tulevien kohdennettujen kävijöiden määrää.
Aiheesta muualla

Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimoinnin avulla sivusi löytyvät paremmin hakukoneista. Optimoinnilla viitataan verkkosivujen sisältöön ja verkkopalveluun, joka optimoidaan "hakukoneystävälliseksi". Tämä tarkoittaa että sivut suunnitellaan ja toteutetaan myös hakukoneita varten. Suunnittelemalla ja toteuttamalla www-sivut hakukoneiden kannalta oikeaopisesti on mahdollista päästä hakutulosten kärkeen.

Hakukoneoptimoinnin tavoite on lisätä verkkopalvelun kohdennettujen kävijöiden määrää. Hakukoneoptimointi on tehokas markkinointikeino niin pienelle kuin suurellekin yritykselle, yhdistykselle tai verkkopalvelulle.

Hakukoneoptimointi on prosessina aikaavievä, mutta saavutetusta tuloksesta on usein pitkäaikaista hyötyä.Hakukoneoptimointi on käännös sanasta Search Engine Optimization (SEO).

Suomessa hakukoneoptimointia tarjoavia yrityksiä on useita. Itse työskentelen yrityksessä nimeltä Tulos Helsinki, jonka palveluihin kuuluu mm hakukonemarkkinointi eli hakukoneoptimointi ja hakusanamainonta. Myös kokonaisvaltainen tulospohjainen mainonta on Tuloksen ydinosaamista.